Sport

Моника Селеш за сва времена

ЊУПОРТ - Моника Селеш је у суботу свечано примљена у тениску Кућу славних у Њупорту.


Новосађанка која је под заставом Југославије и САД остварила фантастичну каријеру током кој је освојила девет грен слем титула у синглу и укупно 53 турнира.

Почетком 1990-их провела је пуних 178 недеља на првом мјесту WТА листе. У априлу 1993. године, када је била на врхунцу каријере, морала је да се повуче на двије године из тениса пошто ју је на тениском турниру у Хамбургу напао и избо ножем један ментално обољели немачки гледалац, навијач Штефи Граф.

Послије повратка, она је успјела да освоји турнир у Торонту и Отворено првенство Аустралије 1996. године, али више се никада није вратила на прво мјесто свјетске ранг листе тенисерки.

"Враћајући се у Торонто, послије мог рањавања, на своју каријеру гледала сам као на две фазе: пре напада и после напада", рекла је Селешова.

Селешова је рођена у Новом Саду 2. децембра 1973. године. Када је 1990. године освојила Ролан Гарос постала је најмлађа тенисерка која је побиједила на том турниру. Посљедњи професионални меч такође је одиграла на Ролан Гаросу, 2003. године, али званично се повукла из тениса у фебруару прошле године.

Током каријере Селешова је четири пута освајала Аустралијан опен, три пута Ролан Гарос, два пута УС Опен, а 1992. године играла је финале Вимблдона.

У Међународну тениску Кућу славних изабрана је у јануару ове године, а ове суботе је то и потврђено на свечаности која је на терену у Њупорту трајала око сат и по времена.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog