1

Sport

Звезда побиједила у Словенији

ВЕЛЕЊЕ - Фудбалери Црвене звезде побjедом су отворили званичан почетак сезоне 2009/10 након што су на гостовању у Велењу савладали Рудар резултатом 1:0 у првом мечу другог кола квалификација за одлазак у Лигу Европе.


Тимови нису одушевили игром у првом полувремену. Звезда је одиграла 256. утакмицу у оквиру такмичења УЕФА, али изузев лијепог слободњака Богдановића који је у 19. минуту гађао тик поред десне стативе Бобана Савића није било никаквих прилика за гол.

До краја првог дијела ударац са дистанце опробало је и појачање из Зете Савио, док је на другој страни најрасположенији за игру био Омладић.

Везњак домаћих је почетком другог полувремена послије соло продора пропустио најбољу шансу на мечу када је његов ударац са петерца искоса са десне стране прохујао поред стативе Звездиног голмана Павловића.

Ритам је, постао далеко јачи у другом полувремену, па је одмах после шута Омладића узвартио нападач црвено белих Лекић који је 60 секунди касније послао јак шут са 25 метара, али мало изнад гола.

Десетак минута касније Звезда је стигла у вођство, али је Перовић прије постизања гола имао отворен шут који је голман домаћих одбио. У наставку акције лопта се некако извукла до Лазетића на десни бок, капитен Звезде је центрирао, а Перовић се ударцем главом са петерца искупио за промашај - 0:1 у 59. минуту.

Четири минута касније гости су пропустили прилику да поведу са 2:0 када је послије још једног доста доброг центаршута са десне стране бивши нападач Земуна Лекић усамљен на петерцу гађао преко гола.

Пријеко потребан погодак у гостима пријао је фудбалерима црвено белих који су до краја меча, упркос крајњим напорима домаћих да макар изједначе, задржали предности.

Било је панике у 89. минуту када су домаћи погодили стативу са два, три метра, али је све у свему Звезда знатно повећала шансе да се после реванша 23. јула у Београду нађе у следећој рунди квалификација за улазак у Лигу Европе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog