Politika

ОХР: Мајкл Бенет нови шеф Канцеларије у Бањој Луци

САРАЈЕВО- Високи представник у БиХ Валентин Инцко именовао је Кристофера Мајкла Бенета за новог шефа Канцеларије ОХР у Бањoj Луци.


У саопштењу ОХР наводи се да ће Бенет преузети дужност шефа Канцеларије у Бањој Луци 27. јула, па ће на тој позицији замијенити Ивана Бушниака који је дужност обављао од 1. септембра 2007. године.

Приликом именовања Бенета, високи представник је захвалио Бушниаку на послу који је обављао за ОХР, те за његов допринос примјени Дејтонског мировног споразума у БиХ.

Бенет је стручњак за питање БиХ и дуже од деценије је професионално ангажован у региону, укључујући и период од јуна 2006. године до септембра 2007. године када је био на позицији директора комуникација ОХР-а, наводи се у саопштењу.

Од маја 2000. до јуна 2006. године Бенет је био уредник часописа "НАТО ривју", од 1996. године до 1999. године је био политички аналитичар, те замјеник директора Међународне кризне групе, гдје се посебно посветио питањима Балкана.

Бенет течно говори српски језик, словеначки, енглески и француски, те познаје шпански, њемачки и руски. Ожењен је и отац је двоје дјеце.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog