Sport

Путин: Биће спремна Олипимпијада у Сочију

МОСКВА - Премијер Русије Владимир Путин рекао је да се припреме за Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. одвијају по плану, али се жалио на „циjене и бирократију" и покушају неких да зараде на овако великом пројекту.


„Све иде по плану. Нема данас разлога за бригу да ће се прекршити било који рок. Брине ме, међутим, нешто друго - цијене и бирократија. То прави проблеме, али предузимамо одлучне мјере и надам се да ћемо их ријешити", рекао је Путин на састанку с руским новинарима.

Русија већину објеката за Игре мора да изгради од почетка. Сочи је град-одмаралиште који се налази између обала Црног мора и планина Кавказа. Путин је био велики заговорник кандидатуре града док је био предсједник Русије.

Сочи је организацију Игара добио 2007. године, када је Русија била на врхунцу економског раста изазваног енергентима, али је последње године претрпела велике ударе изазване падом цијена нафте и глобалном финансијском кризом.

Путин је прошлог мјесеца сменио главног грађевинског извођача за Олимпијаду, а његовом насљеднику рекао је да пази на трошкове. Ово је други смењени главни пројектант.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog