Kultura

Kравиц вечерас на Градском стадиону

БАЊА ЛУКА - Бањалучки Градски стадион у потпуности је спреман за вечерашњи спектакл - концерт велике рок звијезде Ленија Кравица, потврдио је директор агенције "Фронт стејџ" Синиша Томић, која је организатор концерта.


"Амерички рокер наступаће на бини површине 300 квадратних метара, кров је висок 16 метара, а предњи дио стејџа дуг 26 метара. Ријеч је о досад највећој сцени која је постављена у Бањалуци, а монтирана је на сјеверној страни стадиона", рекао је Томић.

Према ријечима Томића, Лени Кравиц изаћи на сцену у 21.30 часова, а предгрупе "Lash savavals", "Emir & Frozen Camels" у 19.30 часова. Концерт ће трајати до 23.30 часова.

За концерт свјетске звијезде акредитовано је више од 40 медијских кућа, a Томић je увјерен да ће све протећи у најбољем реду.

Акредитовани фотографи и камермани моћи ће фотографисати и снимати само извођење првих пет пјесама и то само 90 секунди по пјесми. Послије тога њихови фотоапарати биће смјештени на посебно мјесто и биће им враћени послије концерта.

Публика неће моћи уносити фотоапарате, камере, боце, пиће, нити било какво оружје. Они који буду жељели да забиљеже овај догађај моћи ће то урадити само мобилним телефоном, који неће бити одузимани на улазу.

Он је додао да ће и овај концерт много допринијети промоцији града на Врбасу.

Концерт америчког рок пјевача Ленија Крaвица требало је да буде одржан 9. јуна, али је одгођен је за 23. јула због његове болести.

Агенција "Фронт стејџ" препоручује заинтересованима да на вријеме обезбиједе карте и да на стадион дођу сат или два прије почетка концерта како би се избјегле гужве приликом уласка.

Лени Кравиц је прошле године био у Београду, а потом је одржао концерт и на плажи Јаз у Будви.

Кравиц је до сада снимио седам студијских албума, а процењује се да је продато више од двадесет милиона носача звука са његовом музиком.

Током каријере освајао је многобројне музичке награде, а Греми признање за најбољег мушког извођача добио је четири године заредом од 1988. до 2002.

Како је потврђено Срни у Административној служби града Бањалука, током концерта ће четири екипе Службе хитне медицинске помоћи бити стациониране на одређеним локацијама на стадиону, као и екипе Ватрогасне јединице бањалучке Цивилне заштите.

Остале градске службе су, такође, у потпуности спремне да адекватно испрате овај музички догађај.

Поводом одржавања овог концерта, градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић донио је закључак да угоститељски објекти на подручју града Бањалука могу радити дуже 23. на 24. јула и то у времену од 7.00 ујутро до 2.00 часа послије поноћи.

Овај закључак донесен је на захтјев организатора концерта, с обзиром да се у вријеме одржавања концерта очекује велики број гостију из свих крајева БиХ и подручја ширег окружења

Концерт Ленија Кравица подржали су Влада Републике Српске

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog