Svijet

Медведев: Признајемо, погријешили смо

МОСКВА - Русија је данас признала да је прекршила украјински закон када је копненим путем покушала да премјести крстареће ракете из базе Црноморске флоте у Севастопољу.


"Признајемо да је било озбиљних кршења основних договора о смјештају руске Црноморске флоте у Севастопољу. Одговорни ће бити озбиљно кажњени", рекао је командант руске морнарице адмирал Владимир Висоцки.

Висоцки, који се налази у Севастопољу поводом Дана руске морнарице, истакао је да документа у вези са конвојем нису била уређена на одговарајући начин.

Украјинска полиција саопштила је 23. јула да је блокиран конвој камиона док је покушавао да пребаци крстереће пројектиле кроз град, неколико дана прије прославе Дана руске морнарице.

Украјински Савјет за националну безбједност оптужио је 24. јула Русију да изазива тензије између двије земље пошто је покушала да пребаци крстареће ракете кроз улице луке Севастопољ на југу Украјине.

Москва је изнајмила базу Севастопољ на Кримском полуострву за потребе своје Црноморске флоте. На овом полуострву живе углавном Руси.

Савјетом предсједава украјински предсједник Виктор Јушченко и састанцима присуствују министри из владе и високорангирани званичници.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog