Kultura

Побједници Демофеста 2008, представили своју награду

БАЊА ЛУКА - Данас је у Дому омладине, вече уочи проглашења новог титулара најбољег састава Нектар Демофеста 2009, представљен албум прошлогодишњих лауреата, КилингЏезХардКорБејби.


Овај бенд је настао у љето 2005 године у Травнику. Упитани да именују своје узоре, сви чланови бенда су демонстрирали наклоност различитим музичким правцима, који су у одређеним случајевима дијаметрално супротни. И, како стоји у промотивном материјалу, "то све производи посебан звук, који је микс различитих жанрова (електро, драм енд бејз, даб, џез, рок)".

КилингЏезХардКорБејби је наступао широм БиХ гостујући на многим фестивалима, али и на фестивалима у сусједним државама. Највећи успјех бенда је побједа на првом Нектар Демофесту 2008. године у Бања Луци.

Као и јуче, на промоцији албума новосадског Трипсајкла, поред чланова састава су били присутни директор Демофеста, Бранкица Јанковић, и музички критичар и предсједник жирија Бане Локнер.

Локнер је нагласио да улазимо у вријеме када само посједовање албума неће бити довољно за успјех групе, односно да је то нешто што "доста помаже у старту".

Албум је сниман у Загребу, студио 4Арт. Продуцент албума првијенца "Трек уан" (Track One) је Самир Кадрибашић.

Бранкица Јанковић, директор фестивала, нагласила је да су са КилингЏезХардКорБејби у агенцији Акваријус прошли све порођајне муке и са фестивалом и са продукцијом албума, који је сада у продаји широм бивших република СФРЈ.

"Сматрали смо да то може и брже, али данас увиђамо да је годину дана ипак неко реално вријеме да би се извео један такав пројекат, као што је објављивање албума", рекла је Јанковићева.

И поред тога што је овај састав музички нејединствен, највише појединачних гласова чланова бенда, као фаворити у вечерашњем финалу Демофеста су добили Ири ФМ из Београда, док су споменути и Мемлах из Зрењанина, те Танкер из Бања Луке.

На промоцији је након питања изразито испуњеног аудиторијума, чему је доприњело присоство и интересовање овогодишњих финалиста Демофеста, приказан је спот за нумеру "Мало Сутра", који је режирао признати Александар Керекеш Кеки.

На албуму се налази 12 пјесама, за које су музику, текстове и аранжмане радили КилингЏезХардКорБејби.

КилингЏезХардКорБејби су:

Ивана Брдар - вокал
Дени Сијах - саксофон, кларинет, синтисајзер
Мирза Лендо - гитара,синтисајзер, самплер, програмирање, труба
Кемал Дестановић - бас, труба
Јан Делић - бубјеви, перкусије

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog