Društvo

Бијељина: Канализација, гасификација, топлификација

БИЈЕЉИНА - Начелник општине Бијељина Мићо Мићић изјавио је да је са око 100 000 становника Бијељина сигурно највећи град у Европи без канализације и да је изградња канализационе мреже дуге 40 километара, што ће коштати 65 милиона евра, најзначајнији пројекат који се реализује у општини.


Мићић је најавио да би половином августа требало да почне гасификација Бијељине, а почетком идуће године и топлификација града.

"Ова три пројекта вриједна су око 100 милиона евра, а од њих се очекује да препороде Бијељину, која ће након што се пројекти реализују, попримити обрисе правог европског града".

Он је нагласио да је због кризе планирани буџет ребалансом смањен за чак 30 одсто, са 60 на 42 милиона марака, али да се умањење општинског буџета неће одразити на реализацију ова три кључна инфраструктурна пројекта, као и још неколико капиталних инвестиција.

Мићић је рекао да ће највећи дио новца од емисије муниципалних обвезница бити искоришћен за изградњу центра за културу, који ће коштати пет милиона марака и уређење индустријске зоне за шта су планирана четири милиона марака, а преосталих два милиона намијењено је за изградњу топловодне мреже и монтирање котла, и уређење локације Кнез Иво од Семберије.

Он је истакао да ће други град по величини у Српској, највећи у сливу Дрине и центар Семберије, добити болницу чију градњу ће са 30 милиона марака финансирати Влада Српске.

"Болница у Бијељини биће изграђена према врхунским стандардима, са 220 лежаја, хируршким салама, јединицама интензивне његе и свим што је потребно регионалном болничком центру", истакао је Мићић.

Мићић је нагласио да општина Бијељина реализује са Владом Српске изградњу заобилазнице и најавио да би ускоро требало да почне реализација треће, посљедње фазе, изградња крака према Зворнику, који ће омогућити да се центар града саобраћајно у потпуности растерети.

"Све ово допринијеће да Бијељина постане још љепша. А да је већ сада вјероватно најатрактивнија средина за живот, не само Српској, него и у цијелој БиХ, илуструје податак да је само у прошлој години 8 600 особа пријавило мјесто боравка у Бијељини", нагласио је Мићић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog