Društvo

У августу додјељивање награда заслужнима за развој Зворника

ЗВОРНИК - Награде и признања најзаслужнијим појединцима и организацијама за развој Зворника, биће додијељене 7. августа, на свечаној сједници Скупштине општине (СО), уочи крсне славе општине - Свете Петке Трнове, најавио је данас потпредсједник зворничке СО Данијел Драгичевић.


Драгичевић је рекао новинарима да су ранијом скупштинском одлуком установљене награде и признања - Повеља општине Зворник, Златна медаља "Станко Николић" и захвалница.

Према његовим ријечима, одлуком СО повеље ће бити уручене Радосаву Перићу, дугогодишњем директору Основних школа "Свети Сава" и "Десанка Максимовић", који је и предсједник општинског Српског просвјетно-културног друштва "Просвјета", за допринос у развоју образовања и културе.

Плакета ће бити уручена и Јевти Суботићу, истакнутом привреднику и бившем директору Фабрике глинице "Бирач", те грчкој општини Каламарија, са којом је 1994. године Зворник потписао Повељу о братимљењу.

Драгичевић је додао да ће златне медаље "Станко Николић" бити додијељене Милици Сабљак, дугогодишњем просвјетном раднику и Обрену Екмеџићу, који је заслужан за развој спорта на подручју општине Зворник.

Према Драгичевићевим ријечима, захвалнице ће бити уручене Културно-умјетничком друштву "Свети Сава", Бошњачкој културној заједници "Препород", општинској Организацији Црвеног крста, Колу српских сестара "Царица Милица" и Организацији добровољних давалаца крви Фабрике глинице "Бирач".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog