Društvo

Локомотиве Жељезница РС вуку возове из Сарајева

ДОБОЈ - Путници из Сарајева који путују за Загреб и Будимпешту, током штрајка машиновођа Жељезница Федерације БиХ, до Добоја користе брзи воз са вучом Жељезница Републике Српске.


Према подацима Информативне службе жељезничке станице Добој, путници из правца Сарајева пресједају у добојској жељезничкој станици у брзи воз за Загреб, састављен од вагона ЖРС и Хрватских жељезница, те у воз за Будимпешту, састављен од вагона ЖРС и Мађарских жељезница.

Међународни путнички возови из Плоча и Сарајева за Загреб и воз из Сарајева за Будимпешту уврштени су у постојећи ред вожње ЖРС за 2008/2009. годину.

На пругама Жељезница ФБиХ, због генералног штрајка машиновођа, од 30. јула обустављен је саобраћај возова са посадом ЖФБиХ који полазе из Сарајева, Зенице, Мостара, Тузле и Бихаћа.

Општински суд у Сарајеву 31. јула донио је пресуду којом се забрањује провођење штрајка, јер је организован супротно Закону о штрајку, Закону о раду и Колективном уговору жељезничара у ФБиХ, као и правилима Синдиката о штрајку.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog