Društvo

И даље без потјернице за Абу Хамзом

САРАЈЕВО - Интерпол БиХ није расписао међународну потјерницу за Карајем Камелом бин Алијем, ни седам дана након што је утврђено да је побјегао из зеничког затвора, у којем је издржавао вишегодишњу казну, потврђено је из Управе полиције МУП Федерације БиХ.


"Федерална Управа полиције само је обавијестила Интерпол о бјекству Камела, али федерална Управа полиције не може упутити захтјев за расписивање потјернице, већ то треба да ураде Управа затвора и суд", објаснио је шеф Одсјека за односе с јавношћу федералне Управе полиције Ћамил Кресо.

Бин Али, познатији као Абу Хамза, који представља опасност за националну безбједност БиХ и којем је раније одузето држављанство БиХ, 3. јула је пуштен на годишњи одмор из затвора у Зеници, у који је требало да се врати 27. јула. Абу Хамза се није вратио са допуста, па је установљено да је у бјекству.

Вршилац дужности министра безбједности БиХ Мијо Крешић рекао је да ће Интерпол БиХ, чим добије захјев од надлежне полицијске агенције или правосудне установе, у року од пет минута расписати потјерницу.

Хрватска и Србија су непосредно након сазнања о бјекству Бин Алија за њим расписале међународне потјернице.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog