Svijet

Израелски министар подноси оставку ако га оптуже за превару

ЈЕРУСАЛИМ - Израелски министар иностраних послова Авигдор Либерман рекао је данас да ће поднијети оставку у случају да против њега буде подигнута оптужница за превару.


Због ограничене дипломатске улоге коју је Либерман имао, евентуална оптужница против њега имала би мало директног утицаја на спољне односе Израела и напоре у мировним преговорима на Блиском истоку, пише "Јерусалим пост".

Либерман је новинарима рекао да у случају да државни тужилац Менахем Мазуз донесе одлуку о подизању оптужнице, да ће поднијети оставку на функцију шефа израелске дипломатије, а у року од четири до пет мјесеци и на дужност посланика у Кнесету

Он је, међутим, изразио увјерење да ће и наредних година бити на функцији шефа израелске дипломатије.

Полиција је јуче предложила подизање оптужнице против 51-једногодишњег Либермана за подмићивање, прање новца и ометање правде.

Контроверзни израелски министар иностраних послова, који је на челу друге по величини странке у владајућој коалицији "Јизраел Бејтену", негира оптужбе тврдећи да је полицијска истрага има политички мотив.

У сљедећих неколико дана полиција ће препоруку предати државном тужиоцу, који ће потом донијети одлуку да ли ће оптужница бити подигнута.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog