Društvo

Теслић: Рок трајања депоније пет година

ТЕСЛИЋ - На главној теслићкој депонији у насељу Жарковина смеће може бити одлагано још најдуже пет година, јер се на депонију дневно довози више од стотину кубика отпада, изјавио је директор теслићког предузећа "Комуналац" Миливоје Цвијић.


Депонија је полусанитарна, па се посебно љети мора доводити у ред, а проблем је, тврди Цвијић, посебно ноћу када око депоније нама радника "Комуналца", јер се неконтролисано одлаже отпад.

"Комплетна депонија би требало да буде ограђена и најмање два пута годишње пресута, а потребно би било организовати и рад чуварске службе", сматра Цвијић.

Он је подсјетио да је одвозом смећа на подручју теслићке општине обухваћено приближно 400 домаћинстава и око 500 правних лица, додајући да се смеће редовно одвози из градског подручја и приградских насеља Булетић, Прибинић, Блатница и Чечава.

У теслићкој локалној управи тврде да су упознати са проблемима на депонији у Жарковини и да је за санацију ове депоније из буџета општине у овој години планирано 50.000 КМ, те да ће се изнаћи могућност да се тај пројекат и реализује.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog