Društvo

Укинуте пресуде против Стојчиновића и Цвијановића

ДОБОЈ - Врховни суд Републике Српске, укинуо је пресуду Окружног суда у Добоју изречену против некадашњег замјеника начелника општине Добој Мирка Стојчиновића (52) због злоупотребе службеног положаја и актуелног директора "Електро-Добоја" Миленка Цвијановића (49), због несавјесног рада.


По укидању пресуде Окружног суда у Добоју изречене 26. децембра прошле године Стојчиновићу и Цвијановићу, Врховни суд је овај предмет вратио Окружном суду на поновни поступак, објављено је на сајту овог добојског суда.

Према пресуди Окружног суда, Стојчиновић је у својству замјеника начелника општине Добој проглашен кривим за кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења и осуђен на новчану казну од 5.000 КМ, док је Цвијановић у својству директора "Електро-Добоја" проглашен кривим за несавјестан рад у служби, те осуђен на новчану казну од 20.000 КМ

Пресудом Окружног суда, Стојчиновић и Цвијановић, такође, су осуђени и на казну затвора у трајању од по једну годину.

У образложењу пресуде Окружног суда наводи се да је Стојчиновић 29. августа 2002. године службеним актом затражио од предузећа "Електро-Добој" да из средстава субвенције потрошње електричне енергије за најугроженије категорије становништва уплати за Фудбалски клуб "Слога" из Добоја 20.000 КМ, а за истоимени Рукометни клуб 10.000 КМ.

Цвијановић је одобрио књижење тих средстава и тиме је корисницима субвенције причинио имовинску штету у износу од 30.000 КМ иако је знао да је Стојчиновић својим актом одредио кориснике који, према Одлуци Владе РС и Упутства "Електропривреде РС'', на то немају право.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog