Društvo

Данас у Боску стижу преговарачи из Делта-Зекстра

БАЊА ЛУКА - Конзорцијум "Делта-Зекстра", нови власник Робне куће "Боска", за данас је најавио долазак својих представника у Бању Луку, гдје би требало да наставе преговоре ради коначног рјешавања статуса запослених у овој фирми.


Радници Робне куће "Боска" јуче су се вратили на посао након продуженог колективног годишњег одмора, потврдио је предсједник Синдиката трговине и туризма РС, Горан Савановић.

"Након приједлога новог власника да се радницима исплати 70 одсто потраживања и прекине радни однос, Синдикат је прошлог четвртка послао у Београд своје захтјеве. Тражимо исплату 90 одсто потраживања за ову и прошлу годину, те исплату свих дуговања за 2006. и 2007. годину", рекао је Савановић.

Предсједница Синдиката "Боске", Бранка Гостић, није жељела да прејудицира резултате преговора, али је изразила наду да ће са новим власником пронаћи заједнички језик.

"Могућност договора постоји и то је најважније. Вјерујем да ћемо до краја седмице имати коначан став о даљим корацима", рекла је она.

Ово је потврдио и директор РК "Боска", Љубомир Дакић, који је само кратко прокоментарисао да је нови власник телефонски најавио долазак.

"Ако се представник Конзорцијума појави, преговори се настављају, а јасно је да очекујемо конкретна рјешења", навео је Дакић.

На првој сједници Скупштине акционара бањалучке Робне куће "Боска", након што ју је преузео Конзорцијум "Делта-Зекстра" 24. јула, изабрани су Надзорни и Управни одбор. Конзорцијум је раније овластио директора "Боске", Љубомира Дакића, да свим радницима предложи потписивање акта о престанку радног односа.

У "Боски" је запослено 235 радника, који нису примили 25 плата, није им уплаћиван топли оброк, накнада за превоз, нити доприноси за социјално и пензионо осигурање.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog