Društvo

Сански Мост: Напад на старицу - застрашивање српских повратника

САНСКИ МОСТ - Седамдесетједногодишњу Милку Чамбер, која се вратила на своје огњиште у село Кркојевци у општини Сански Мост, напао је непознати мушкарац који је провалио у њену кућу.


Старица је нападнута прије неколико дана док је била сама у кући, што је узнемирило све српске повратнике у овај крај, који сада страхују за своју безбједност и стрепе да би се сличан напад могао догодити и њима.

Милкина кћерка Слободанка Тешић испричала је да је непознати провалник прво пресјекао кабл за телефон и одврнуо осигураче за струју, а да је онда разбио прозор, па почео да лупа и на врата.

Тешићева је рекла да је њена мајка у том тренутку узела сјекиру у намјери да се одбрани од нападача, који је успио да откључа врата и уђе у кућу.

"Мама је закључала врата собе, а он их је провалио једним ударцем ногом. У том тренутку мама је подигла сјекиру и замахнула на нападача који се уплашио и истрчао из куће. Ништа није украо", каже Тешићева.

Она сматра да би мотив овог напада могао бити застрашивање, с обзиром да су околна имања, која су била у власништву Срба, продата.

"Наша кућа се налази на атрактивној локацији, свега педесетак метара од ријеке Сане. Неколико људи је долазило с намјером да купи кућу, али мама не пристаје на то. Мислим да је неко покушао да је застраши како би промијенила мишљење", додала је Тешићева.

Командир Полицијске станице у Санском Мосту Мехмед Либић тврди да је овај случај, с обзиром на осјетљивост и могуће конотације, јер је нападнута повратница, један од приоритета у раду овдашње полиције.

"Интензивно радимо на случају и већ смо привели и испитали неколико лица. Нажалост, још нисмо идентификовали нападача", каже Либић, који није желио спекулисати о мотивима овог напада истакавши како ће се о свему више знати по окончању истраге.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog