Društvo

Козарска Дубица: Продаје се хљеб од пола марке

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У Козарској Дубици почела је продаја хљеба по цијени од 0,5 КМ за социјално угрожене категорије и пензионере који примају најнижи износ пензије.


Таква цијена векне хљеба постигнута је на основу уговора о реализацији пројекта "Народни хљеб", који су недавно потписали начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз и власници седам пекарских и млинарски радњи које послују на подручју те општине.

Подјела бонова за куповину хљеба вршена је протеклих дана у Центру за социјални рад општине Козарска Дубица и локалном Удружењу пензионера.

"Бонове за куповину хљеба и брашна до данас је преузело 456 пензионера, који примају најнижи износ пензије. Пензионери овакве врсте субвенција, нарочито када су у питању основне животне намирнице добро прихватају, обзиром да је у данашње вријеме свака помоћ добродошла", потврдио је предсједник Удружења пензионера у општини Козарска Дубица Ранко Шипка.

Бонове за куповину хљеба преузело је и 181 лице тешког материјалног стања из евиденције дубичког Центра за социјални рад, а процјењује се да би њихов број могао бити и већи у наредним мјесецима реализације пројекта "Народни хљеб".

"Субвенционисаном цијеном хљеба омогућено је да социјално угрожене категорије који живе на подручју града хљеб купују по цијени од 0,5 КМ у неколико продајних објеката, а онима који живе у сеоским подручјима да набаве брашно по цијени од 7,5 КМ за 25 килограма", прецизирао је начелник Козарске Дубице Нино Јауз.

Он је објаснио да је општина Козарска Дубица прва у Републици Српској приступила реализацији такве врсте пројекта, а са циљем да би се социјално угроженим категоријама помогло да превазиђу период економске кризе и изразио наду да ће сличан примјер слиједити и друге локалне заједнице.

"Општина врши субвенције пекарима и млинарима на основу фактура и приложених бонова који се додјељују грађанима из социјално угрожених категорија на основу евиденције Центра за социјални рад и Удружења пензионера општине Козарска Дубица", рекао је Јауз.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog