Društvo

Ристовић: 1650 борачких љекарских увјерења на ревизији

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Провјером борачких права у 14 општина Републике Српске утврђено је да 1 650 љекарских увјерења мора накнадно ићи на ревизију а да више од 350 бораца није добро категорисано, изјавио је данас министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.


"Влада РС у сарадњи са Борачком организацијом РС почела је прије петнаестак дана са провођењем акционог плана, који се односи на права и статус бораца и тако сазнала да доста онога што је стечено од 1996. године, када је ријеч о љекарским комисијама, није валидно", рекао је Ристовић.

Он је појаснио да велики број личних и породичних инвалиднина има недостатке, када је у питању оцјена одштете свих рањених у протеклом рату.

"Вишак средстава која се добију ревизијом борачких права биће преусмјерен на пројекте помоћи демобилисаним борцима који немају посао, као и осталим борачким категоријама", додао је Ристовић и објаснио да би провођење Акционог плана, требало да буде завршено за четири мјесеца.

Он је истакао да је Влада РС у пројектима које је урадила са Борачком организацијом РС показала да прати статус и стање борачке популације у РС.

"Један од највећих пројеката које је Влада РС урадила односи се на стамбено збрињавање породица погинулих бораца и инвалида од прве до четврте категорије. Динамика изградње стамбених објеката за ове категорије одвија се по плану и у пуном капацитету и Влада РС испуњава све обавезе према извођачима радова", рекао је Ристовић.

Он је напоменуо да дио локалне заједнице не испуњава обавезе у том погледу, али да се оне превасходно односе на технички пријем објеката и додао да је сарадња ресорног министарства и Владе РС са Републичком и локалним борачким организацијама веома добра.

"Најбољи доказ успјешне сарадње јесте провођење Акционог плана који се односи на борачка права и статус бораца и на недавно одржаном састанку са представницима Борачке организације РС констатовали смо да се пројекти који се односе на ту популацију веома добро проводе", закључио је Ристовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog