Svijet

Њујорк: Судар авиона и хеликоптера, девет погинулих

ЊУЈОРК - Девет људи, међу којима пет италијанских туриста, погинуло је у судару малог авиона и хеликоптера изнад ријеке Хадсон у Њујорку, саопштио је градоначелник Мајкл Блумберг.


Блумберг је рекао да је у хеликоптеру било пет италијанских туриста и пилот, а у авиону троје људи, укључујући пилота и једно дијете.

"Полиција је пронашла дио олупине, али ће се потрага наставити и наредних дана", рекао је Блумберг, додајући да је, према првим информацијама, авион улетио у задњи дио хеликоптера.

Градоначелник Њујорка је навео да је операција спасавања преиначена у извлачење и да инцидент "неће имати сретан завршетак".

Спасилачке екипе су до сада пронашле тијела три особе, преноси мрежа Би-Би-Си.

Несрећа се догодила нешто послије поднева, по локалном времену, између Менхетна и Хабокена, а временски услови били су добри за лет.

Мали авион "пајпер ПА-32" полетио са аеродрома Тетерборо у Њу Џерсију. Хеликоптер "јурокоптер АС 350" у којем су били туристи припадао је агенцији Либерти турс, која организује разгледање Њујорка из ваздуха, и полетио је са малог аеродрома на западу Менхетна.

Очевици наводе да се на небу чуо снажан прасак, после чега су видјели остатке летјелица како падају у воду.

У јануару се у ријеку Хадсон сурвао авион америчке компаније са 155 путника и чланова посаде након што је улетио у јато гусака, али том приликом нико није настрадао.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog