Društvo

Вукчевић: Дел Понтеова била коректна према Србији

БЕОГРАД - Тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић изјавио је да је бивши главни тужилац Хашког трибунала Карла дел Понте "изашла из Тужилаштва крајње коректна према Србији" и да је за Србе чинила колико је могла, чак се замјерајући другима у региону.


Вукчевић је синоћ за Телевизију Кошава рекао да су српске власти провјеравале све информације које им је о мјесту скривања генерала Ратка Младића достављала Дел Понтеова, али да се показало да су оне, углавном, биле лоше.

Он сматра да је најновији извјештај новог тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца о сарадњи Србије са тим судом крајње коректан и да се у њему констатује да је сарадња готово потпуна.

Оцијенивши да Хашки трибунал није ни антисрпски ни антихрватски, те да и у његовом раду има пропуста, Вукчевић је рекао да је сарадња са тим судом знатно боља од како је 2003. године у Србији основано Тужилаштво за ратне злочине.

Вукчевић је истакао да се ово тужилаштво данас сматра најреспектабилнијим у региону када је ријеч о суђењима и оптужницама за ратне злочине, те да за њим слиједе Хрвати, док у БиХ, како је рекао, "таква суђења не иду", а о Косову да се и не говори.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog