Društvo

Бијељина: Од почетка године рођено 700 беба

БИЈЕЉИНА, - У Породилишту Опште болнице "Свети врачеви" у Бијељини од почетка године до средине августа рођено је готово 700 беба, док годишњи просјек износи 1 200, рекла је педијатар и неонатолог Лела Видаковић.


"Према досадашњим показатељима, ове године можемо очекивати већи број порођаја", рекла је Видаковићева и додала да се годишње на овом одјељењу у просјеку три до четири пута рађају близанци.

Она је додала да Породилиште располаже полуинтезивном његом, док се на интензивну његу бебе шаљу за Београд, гдје постоји адекватна опрема.

Видаковићева је истакла да је Породилишту потребно још медицинских радника, много више простора и кревета за породиље, те изразила наду да ће изградњом нове болнице ти проблеми бити ријешени.

Према њеним ријечима, са Порођајног одјељења сваки дан кући се пушта од пет до десет беба, некада и много више.

"У јуну је током само једног дана кући пуштено 30 беба", рекла је Видаковићева и изразила наду да ће сљедећу годину обиљежити већи број новорођенчади.

Она је појаснила да се бебе по рођењу задржавају на одјељењу 48 часова, а оне рођене царским резом пет дана, те да се задржавају на фото-терапији уколико се констатује да беба има неслагање крвних група.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog