Društvo

РС: ''Пунто'' стиже у септембру

БАЊА ЛУКА - Први контигент од 300 субвенционисаних аутомобила "застава 10" у Републику Српску требало би да стигне почетком септембра, а до сада је интерес за куповину крагујевачког "пунта" изразило више од 400 становника Српске, рекао је директор бањалучке фирме "Самакс", овлаштеног дилера "Фијат аутомобила Србија" у РС Саша Чудић.


Он је рекао да ће купци сљедеће седмице моћи да потпишу предуговор, након чега свој стари аутомобил треба да одвезу у један од 13 рециклажних центара, гдје ће добити потврду.

"Стари аутомобил посије тога одјављују у полицији, уплаћују потребан новац, те се поново враћају у `Самакс` гдје закључују уговор о куповини", појаснио је Чудић и додао да ће првих 300 "пунта" бити равномјерно распоређено по РС, те да ће се највјероватније мјесечно продавати по 70 возила.

Чудић је додао да купац треба да плати трошкове царинског евидентирања, који износе један одсто од цијене, односно 60 евра и трошкове шпедиције, који неће бити већи од 100 евра.

Влада РС и Србије потписале су 15. јуна споразум о привредној сарадњи којом је грађанима РС омогућена куповина крагујевачког "пунта" по цијени од 5.999 евра са порезом. Уговором између влада предвиђено је да РС плати субвенцију од 1.000 евра за куповину, а Србија са 613 евра субвенционише транспорт, гаранције и осигурање.

Кредит за куповину "пунта" дају Уни Кредит и Комерцијална банка, са роком отплате до седам година по дисконтним, фиксним каматним стопама од 3,7, односно 4,5 одсто

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog