Sport

44 Делије враћене из Чешке, у Прагу ванредно стање

БЕОГРАД - Укупно 44 навијача Црвене звезде неће моћи да бодри свој фудбалски клуба у баражу за Лигу Европа са прашком Славијом у чешкој престоници, јер су морали до поноћи да напусте Чешку због крађа на бензинским пумпама и вандалског шарања спрејем.


Прва група од 29 хулигана међу навијачима Црвене звезде протјерана је још јуче поподне, пошто су на бензинској пумпи, тек што су ушли на територију Чешке узели шта су хтјели без плаћања.

Група из другог аутобуса је на следећој пумпи поред ситних крађа, углавном конзерви пива, још и ишарала зграду натписима „Делије" и амблемом Црвене звезде.

Аутобус са том другом групом од 48 навијача полиција је сачекала у Прагу увече, а у аутобусу је нашла спрејеве и шаблоне које су употребили да шврљају по бензинској пумпи.

"Исход је тај да 12 навијача није дјелимично поштовало услове за улазак у Чешку, а тројица уопште. Тих 15 људи биће протјерано. Четири особе смо привели на полицијску станицу због сумње да су починиле кривично дјело тиме што су оштетили туђу имовину натписима спрејем", рекао је синоћ портпарол прашке полиције Томаш Хулан.

Чешка полиција, пошто се прошле јесени избламирала када се плашила да интервенише против хрватских навијача Динама који су пред утакмицу вршљали и дивљали по Прагу, сада се за Звездине „Делије" припремила као за утакмицу изузетно високог ризика.

Кретање београдских навијача по Прагу пратиће 280 полицајаца, а спремна је и коњичка јединица, специјално обучени пси, хеликоптер али и посебан тим који полиција користи да преговорима избегне насиље.

Полиција је издвојила и резерве које би требало да притекну у помоћ као појачање уколико би и српски навијачи почели по Прагу да се понашају као Хрвати.

"За утакмицу је до сада продато 7.600 улазница, искључиво на име, од чега је 1.100 понуђено српским навијачима", казала је портпарол прашке полиције Ева Микликова.

Очекује се да ће утакмицу на стадиону у прашкој четврти Вршовице пратити око 10.000 навијача који ће при уласку на стадион бити легитимисани.
На дан утакмице на стадиону и у његовој близини биће забрањена продаја алкохолних пића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog