Sport

Ноле одувао Надала у полуфиналу

СИНСИНАТИ - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Синсинатију, пошто је у два сета побиједио Рафаела Надала 6:1, 6:4 за сат и 32 минута игре.


Трећи тенисер свијета, који је прво место у јулу препустио Роџеру Федереру због повреде кољена, показао је да је почео да се враћа у форму послије двомјесечне паузе али није показао своју карактеристичну игру, док је српски тенисер пружио једну од најбољих партија сезоне. Новак ће се у финалу састати са Роџером Федерером, који је лако савладао Ендија Марија 6:2, 7:6.

Новак је лако освојио први гем уз два аса и одмах је показао Шпанцу да ће бити опасан противник у размјенама удараца са основне линије. Иако је Надал комбиновао више типова удараца, уз много слајсева и скраћених дијагонала, Ђоковића је феноменално служио сервис, који је и пресудио при освајању кључних поена.

У првих неколико гемова обојица су демонстрирала тениско умјеће испаљевањем пројектила са основне линије и без много нападања, да би у четвртом гему послије неколико грешака Надала Ђоковић дошао до прве брејк шансе. Српски тенисер потом матира Шпанца његовим оружјем и одличним пасинг шотом долази до 3:1, а потом и 4:1.

У шестом гему Новак стиже и до нове брејк лопте, коју одмах користи послије неизнуђене грешке Шпанца, који је у другој половини сета играо нешто слабије.
Кључ Ђоковићевог успијеха у првом сету била је потпуна адаптација на Надалаво игру и одлично кретање, уз изврстан проценат убаченог првог сервиса.

И у другом сету после напетог првог гема Ђоковић стиже до укупно три брејк прилике, али Шпанац одлично користи грешке Србина и на крају спасава гем асом. Следи велико натезање, у којем су оба тенисера направила по неколико атипичних грешака, а у петом гему Новак стиже и до нове брејк прилике, и прави брејк послије још једне грешке Надала, који бекхенд шаље у мрежу.

Ипак, као што то са фуриозним Шпанцем обично бива, предност противника на терену била је мотивација за контра-удар, и у осмом гему долази до прве брејк шансе у мечу. Ђоковић потом фантастично реагује и спасава гем, тако да је Надал био принуђен да сервира за останак у мечу.

Надал лако осваја следећи гем, али Новак још једном показује бриљантну и веома храбру игру, и послије сат и по времена користи другу меч лопту за потпуно заслужену пету побједу у 19 сусрета са Шпанцем.

Ђоковић је овом побједом освојио 600 поена, док има шансу да освоји укупно 1000, уколико тријумфује у финалу. Финале се игра од 18:30 часова по нашем времену.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog