Društvo

Инспектори у читавој РС, нашли седам радника "на црно"

БАЊА ЛУКА - Инспектори републичке тржишне и инспекције рада у контролама 25 угоститељских објеката у Републици Српској, затекли су седам радника "на црно" и утврдили неправилности у 16 објеката, за шта је издато исто толико прекршајних налога у вриједности од 12.200 КМ, саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове РС.


У три случаја тржишни инспектори су констатовали да су субјекти нелегално приређивали игре на срећу, те им је забрањена дјелатности, док је у 13 случајева констатовано неиздавање рачуна купцима.

Из инспектората подсјећају да је Законом о фискалним касама прописана обавеза издавања рачуна за купљену робу и услуге, као и обавеза потрошачима да у кругу од 20 метара од продајног мјеста посједују рачун јер ће, у супротном, бити кажњен новчаном казном од 50 КМ.

Инспектори рада и заштите на раду од 42 контролисана радника за седам су утврдили да немају уговоре о раду нити су пријављени на обавезне видове осигурања, због чега је издато осам прекршајних налога у вриједности од 16.000 КМ.

Заједничке инспекцијске контроле тржишни и инспектори рада вршили су 28. августа у поподневним и вечерњим часовима, док ће сличне акције бити настављене.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog