Društvo

Ужице: У експлозији погинуло седам радника фабрике муниције

УЖИЦЕ - Седам радника, од којих шест жена и један мушкарац, погинуло је синоћ у серији експлозија у фабрици муниције "Први партизан" у Ужицу, рекао је министар полиције Србије Ивица Дачић.


Лакше је повријеђено 15 радника.

Дачић је након обиласка мјеста несреће рекао да узроци експлозије још нису познати.

Помоћник министра полиције за ванредне ситуације Предраг Марић је рекао да су ватрогасне екипе потпуно локализовале пожар и да нема опасности од нових експлозија.

У тунелима фабрике муниције "Први Партизан" који се протежу испод брда на улазу у град синоћ је око 21.30 часова дошло до четири везане експлозије у погону за елеборацију.

Предсједник општине Ужица Јован Марковић рекао је да безбедност у граду није угрожена и да нема оштећених зграда, пошто се експлозија десила у тунелима.

Посљедња несрећа у погонима намјенске индустрије у Србији догодила се 26. августа прошле године у фабрици "Трајал" у Крушевцу, када је лакше повријеђено седам радника.

Једна од најтежих хаварија и несрећа у намјенској индустрији догодила се у земунској фабрици хемијских производа "Грмеч" 23. јуна 1995. године, када је погинуло 11, а повријеђено девет радника.

Експлозија у "Првој искри " у Баричу 29. маја 2006. године однијела је три људска живота.

Прошле године, 6. априла, у Земуну је након експлозије пет буради с диметоатом у "Галеници - Фитофармација" повријеђено 40 радника, полицајаца и ватрогасаца.

Само 11 дана касније у фабрици скроба у Панчеву експлодирао је филтер за сушење, није било повријеђених али је у пожару причињена велика материјална штета.

У Лештанима је 3. новембра 2008. године троје људи тешко повријеђено у фабрици за производњу ракетних горива када је експлодирала смјеса за пуњење противградних ракета.

У лозничкој "Вискози" је 8. децембра 2008. године избио велики пожар у којем није било повријеђених, али је концентрација сумпордиоксида у Лозници била изузетно повећана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog