Svijet

Лос Анђелес: Највећи пожар у историји је подметнут

ЛОС АНЂЕЛЕС - Највећи пожар, који је до сада регистрован у области Лос Анђелеса, у Калифорнији, подметнут је, саопштено је из Службе за шуме, док ватрогасци и даље покушавају да угуше пламен.


Највећи пожар у историји града, који је избио 26. августа, до сада је опустошио површину већу од 144 700 хектара, уништио 64 куће, однио животе двојице ватрогасаца и нанио повреде још неколицини.

"Истрагом је закључено да је пожар подметнут", изјавила је Рита Вирс, званичник америчке Службе за шуме. Она је додала да ће власти у Лос Анђелесу покренути истрагу о овом случају као да је ријеч о случају убиства.

Двојица ватрогасаца су погинула у недјељу када су у борби против ватрене стихије својим возилом слетјели у провалију.

Ватрогасци полако преузимају контролу над ватреном стихијом а до сада је угашено око 38 одсто пожара захваљујући смањењу температуре и порасту влажности.

Командир ватрогасне бригаде Џери Михан/Jerry Meehan/ изјавио је да је ријеч о највећем пожару који је до сада регистрован у овој области.

Од када је избио пожар евакуисано је више од 12 000 кућа и 500 трговинских објеката. Евакуисано је око 10 000 људи, али је већина добила дозволу да се врати својим кућама.

У акцији гашења учествује више од 4 000 ватрогасаца уз помоћ двадесетак авиона и канадера, са 433 камиона и 60 булдожера.

У Калифорнији се често региструју пожари, а један од најгорих у историји је избио 2007. године када је евакуисано 640 000 становника а уништено око 2 000 кућа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog