Društvo

У 12 случајева сумње на незаконитости код приватизације

БAЊA ЛУКA - Комисија за ревизију приватизације у предузећима и банкама РС утврдила је да постоје сумње у незаконитости у продаји државног капитала у 12 предузећа која су била предмет ревизије у овој години, изјавио је предсједник ове комисије, Борислав Бијелић.


Он је навео да је Комисија завршила ревизију у укупно 14 предузећа, а да је утврђено да је продаја капитала у два предузећа била законита.

Према његовим ријечима, Комисија за ревизију приватизације открила је један број неправилности које се односе на припрему приватизационих програма, као и крајње продаје државног капитала.

"У једном броју предузећа пронашли смо да купци нису извршили обавезу, односно нису платили предузећа. О томе смо обавијестили надлежна тужилаштва", рекао је Бијелић и додао да је Комисији у протеклих неколико година предато 155 захтјева за ревизију приватизације, а накнадно је примљено још 88 захтјева.

Он истиче да су најчешћи подносиоци захтјева за ревизију радници и синдикати у предузећима који сумњају да су предузећа у којима су запослени незаконито продата и додаје да су такви захтјеви упућени у бањолучким предузећима "Чајавец", "Расклопна опрема, "1. мај завршни радови у грађевинарству"...

Бијелић је додао да Комисија приводи крају Извјештај о проведеним ревизијама, који ће бити прослијеђен Влади РС разматрање.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog