Društvo

Ријешен градски превоз у Српском Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Удружење јавних аутопревозника општина града Источног Сарајева постигли су касно синоћ договор са градоначелником Винком Радовановићем о покретању градског превоза на нивоу града.


Градски саобраћај биће покренут у понедјељак, 7. септембра, редовним поласцима, уз одређене корекције, о чему ће грађани Источног Сарајева бити накнадно обавијештени, саопштено је из Удружења.

Чланови Удружења изразили су наду да ће постигнути договор испоштовати и градске власти и сами превозници.

Прије неколико дана Удружење јавних аутопревозника Источног Сарајева најавило је обуставу превоза након најављеног смањења субвенција за аутобуске линије које их воде у директни губитак.

За Удружење, које обухвата предузећа "Анџић","Лацан", "Вуковић Драган", "Косорић Зоран", "Атина", "Грас" и "Милкус", потписивање уговора значи сигурност у планирању и усклађивању са ентитетским законом, који се тиче старости возила.

Ово удружење је у јучерашњем саопштењу подсјетило да је 3. септембра одржан састанак са представницима градске и општинске власти, на којем је договорено да ће ред вожње бити продужен до краја 2011. године, што би за аутопревознике значило сигурност у планирању и усклађивању са ентитетским законом, који се тиче старости возила.

У саопштењу се додаје су јучу са представницима власти требало да озваниче тај договор, међутим, како се наводи, грубо су изиграни од представника градских и власти општине Пале и од договора нема ништа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog