Svijet

Стражари америчке амбасаде отпуштени због оргија у Кабулу

КАБУЛ - Америчка амбасада у главном граду Авганистана, Кабулу, отпустила је данас осморицу стражара који су ухваћени на снимцима како малтретирају потчињене и учествују у развратним пијанкама у просторијама у којима су живјели.


У саопштењу амбасаде се каже да су отпуштени стражари данас напустили Кабул, заједно са још двојицом који су сами поднијели оставке.

Поменути стражари радили су за приватну америчку компанију "Армор груп норт америкен", која пружа безбједносне услуге за амерички Стејт департмент.

Амбасада је такође саопштила да су одмах смијењени и чланови надзорног тима те компаније у самој амбасади.

Скандал је избио на видјело када је америчка приватна група Пројекат за надзор владе, која се бави праћењем понашања владиних агенција, објавила да је открила поруке електронске поште, фотографије и видео снимке на којима се види како шефови компаније "Армор груп" уринирају на друге људе, своје потчињене, и учествују у оргијама.

Амбасада је још саопштила да је на лице мјеста стигао тим инспектора Стејт департмента ради спровођења истраге. Стражарима компаније Армор груп такође је било забрањено да у просторије у којима живе уносе алкохолна пића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog