Svijet

САД: Двије године скривала дијете од оца у тајној соби

СЕНТ ЛУИС - Дјечак, наводно отет прије скоро двије године током спора родитеља о старатељству, пронађен је жив скривен заједно с мајком у малој посебно направљеној тајној соби у бакиној кући у Илионoису, саопштили су истражитељи.


Ричард „Рики" Чекевидија, који ће 14. септембра напунити седам година, доброг је расположења и психички здрав пошто су га јуче пронашли истражитељи који су имали судски налог да претраже двоспратну сеоску кућу на око 200 километара од Сент Луиса.

Дјечакова мајка, 30-годишња Шенон Вилфонг, оптужена је за отмицу дјетета. Бака, 51-годишња Дајен Добс, оптужена је за помагање. Вилфонг је данас смјештена у затвор с кауцијом од 42.500 долара, док је за Добс одређена кауција од 1.000 долара.

Дјечак је смјештен код очевих родитеља док социјални радници истражују наводе да је отац злостављао дјете прије него што је дјечак нестао.

Отац, бивши полициајц који је учествовао у рату у Ираку, а сад поручник Националне гарде Илиониса Мајк Чекевдија (48) је то негирао.

Чекевдија је добио привремено старатељство, прије него што су нестали његов син и његова бивша дјевојка, мајка детета, новембра 2007. Он је рекао да је дуго сумњао да му је син скривен у кући баке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog