Svijet

Тоне трајект и у Филипинима

ФИЛИПИНИ - Више од 800 људи је јутрос спасено, али је најмање троје изгубило живот, а 88 нестало када је на југу Филипина потонуо трајект, саопштила је обалска стража.


На "Суперферију 9" се у тренутку несреће, која се догодила код острва Минданао, налазило око 960 путника и чланова посаде.

Када је почео да тоне, власти су прогласиле општу узбуну и позвале у помоћ све бродове у тој области, изјавио је командант обалске страже, адмирал Вилфредо Тамајо.

С трајекта је спасено 870 путника, које су преузели други бродови, а 88 људи се још води као нестало, али су их, највјероватније, примиле рибарске барке и чамци, додао је Тамајо.

Трајект је прије удеса пријавио проблем с генератором.

Трајекти су важан дио саобраћаја на Филипинима, архипелагу који се састоји од више од 7.000 острва. Удеси су, међутим, чести, јер су бродови слабо одржавани и обично плове преоптерећени.

Прошле године је живот изгубило више од 800 људи када је трајект "Принсес оф старс" улетио у тајфун и потонуо. Најтежа поморска несрећа догодила се 1987. године, када је у судару трајекта и нафтног танкера погинуло више од 4.000 људи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog