Društvo

Пљачка, криминал и махинације у РАК БиХ

БАЊА ЛУКА - Члан Савјета Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ Слободан Бошковић изјавио је да су у овој институцији на сцени пљачка, криминал и махинације око запошљавања и намјештања конкурса.


"Купована је опрема милионске вриједности за коју стручњаци саме агенције тврде да је плаћана по цијени много већој од тржишне. Заташкана је криминална куповина службене зграде РAК. A што се тиче избора директора агенције, на конкурс се пријавило седам кандидата и свима је, невјероватно, недостајао по један од тражених докумената, осим Хусеиновићу", рекао је Бошковић.

Бошковић тврди да је РAК својим нерадом зауставио планирани развој телекомуникационе и емисионе технике, те улазак нових технологија и сервиса.

"Тиме је до сада заустављено и инвестирање у износу од најмање двије милијарде евра. Зато не чуди што Савјет министара БиХ није потврдио именовање Кемала Хусеиновића за генералног директора РAК", навео је Бошковић.

Он је додао да канцеларије РAК у Бањој Луци и Мостару "служе само као политички параван и да немају никакве надлежности".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog