Svijet

Јужна Кореја захтијева извињење од сјеверне, због утопљених кампера

СЕУЛ - Јужна Кореја захтјева извињење од Сјеверне Кореје због изненадног ослобађања велике количине воде у ријеку која тече између њихових граница због чега је набујала вода однијела шест кампера.


Јужнокорејске спасилачке службе пронашле су за сада само три тијела настрадалих, који су се водили као нестали након што их је набујала вода захватила поред обале ријеке Имџин на којој је Сјеверна Кореја изградила неколико брана.

Сјеверна Кореја саопштила је синоћ да је вода морала да буде испуштена због пораста нивоа и да ће убудуће о сличним поступцима обавјештавати Сеул.

"То није прихватљива порука и влада сматра да је за жаљење то што уопште нису поменуте људске жртве на нашој страни. Влада захтјева пуно објашњење и извињење од одговорног члана сјевернокорејаске администрације о ненајављеном ослобађању воде које је изазвало људске жртве", рекао је портпарол Министарства за унифијкацију Чун Хаесунг

Шест кампера, међу којима је било и једно дијете, били су на обали ријеке Имџин када их је однијела набујала вода. Ријека извире у Сјеверној Кореји и тече до сјевера Јужне Кореје.

У региону у протеклих неколико дана није било јаче кише.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog