Politika

Милетић и Шутановац на војномедицинској вјежби у Нишу

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић присуствоваће данас приказу практичног дијела међународне војномедицинске вјежбе "МЕДУЦЕУР 2009" на војном аеродрому у Нишу, саопштено је из Министарства одбране Србије.
У вјежби, која се одржава од 2. до 13. септембра у Нишу, учествује више од 600 учесника из 15 земаља.

Циљ је увјежбавање медицинског особља оружаних снага земаља учесница да заједнички дјелују на збрињавању унесрећених у масовним катастрофама.

У сценарију је предвиђен облик кризе у области захваћеној земљотресом, поплавама, хемијским акцидентима, пожарима, уз велики број повријеђених и велику материјалну штету.

Србија је први пут земља домаћин ове вјежбе, која се у организацији Европске команде Оружаних снага САД већ неколико година одржава у земљама централне и источне Европе.

Приказу вјежбе присуствоваће и отправник послова амбасаде САД у Београду Џенифер Браш, начелници генералштабова војски Црне Горе и Хрватске, вицеадмирал Драган Самарџић и генерал збора Јосип Луцић, главни хирург Ваздухопловних снага САД у Европи генерал-мајор Роберт Дејли, страни војни представници акредитовани у Србији, представници Црвеног крста Србије, Министарства унутрашњих послова и осталих ресорних министарстава Владе Србије, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog