Politika

Tадић: Дошао бих и у Сарајево, али ме не зову

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић негирао је да је његова посјета Палама мијешање у унутрашње ствари БиХ.


"Волео бих да се до краја године реализује моја посета Сарајеву. Нека ме позову, одмах ћу доћи. Позив до сада није стигао. Можда је разлог што Ратко Младић није у Хагу или неко унутрашње питање БиХ. Понављам, нека ме позову, одмах ћу доћи. А мој позив представницима Бошњака увек је отворен. Добродошли су да разговарамо", рекао је Taдић.

Он је нагласио да не треба тражити проблем тамо гдје га нема.

"Као потписница Дејтонског споразума Србија поштује територијални интегритет БиХ и ниједним потезом то неће угрозити. Нема говора да је јучерашња посета мешање у унутрашње ствари БиХ и Србија ће увек поштовати суверенитет и територијални интегритет БиХ, као и све што се три конститутивна народа, Бошњаци, Хрвати и Срби, договоре", истакао је Тадић.

Предсједник Србије је навео да што се тиче изградње школе на Палама, то је нешто што је давно договорено у оквиру специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске.

"Поново упућујем отворен позив институцијама федерације да успоставимо специјалне и паралелне везе како бисмо радили на добробит Срба и Бошњака, улагали у образовање и поштовали нашу традицију и културу. Предложио сам да изградимо школу, ево на пример, у Рашкој области или Санџаку, која ће се звати `Босна`. Са задовољством ћу присуствовати њеном отварању", рекао је Тадић.

Тадић је истакао да је разговарао са Ивом Комшићем (ратни члан предсједништва БиХ) у Либији на маргинама прославе 40. година либијске револуције, а са чланом предсједништва БиХ Харисом Силајџићем у Кини на Олимпијади.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog