Politika

ФБиХ: Министар просторног урeђења поднио оставку због трасе аутопута

САРАЈЕВО - Министар просторног уређења Федерације БиХ Салко Обхођаш поднио је оставку, јавили су федерални медији.


"Не желим да ушчествујем у намјери да се трајно уништи историјско градско подручје Благаја и Почитеља који су одлуком Комисије за очување националних споменика БиХ проглашени националним спомеником БиХ", наводи се у Обхођашевој оставци, коју је поднио након јучерашње сједнице Владе ФБиХ.

Оставка је, уз образложење на девет страна, достављена предсједнику и потпредсједницима ФБиХ Борјани Кришто, Мирсаду Кеби и Споменки Мичић.

Обхођаш је приликом расправе на јучерашњој сједници Владе ФБиХ одбио предсједавање Радном групом за анализу документа којим је утврђена траса коридора "Пет це" кроз Херцеговину, те напустио салу за сједнице најавивши да неће учествовати ни у раду Владе.

Премијер Мустафа Мујезиновић сматра да за тиме није било потребе истичући да му је још прије десет дана телефоном Обхођаш поднио оставку, "након чега се ућутао".

Борјана Кришто је рекла да је добила писану Обхођашеву оставку, додавши да ће коначна одлука бити позната након консултација са Кебом и Мичићевом.

Предлагач документа којим је утврђена траса коридора "Пет це" је Министарство просторног уређења ФБиХ, а Влада ФБиХ га је мимо воље хрватских министара усвојила прије двије седмице.

Пет хрватских министара је потом одлучило да не долазе на сједнице док на одлуку не буде стављен мораторијум и формирана радна група која ће га поново анализирати.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog