Politika

Настављена сједница НСРС: Расправа о развојном програму

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске наставили су сједницу расправом о Информацији о релизацији пројеката који се финансирају из средстава економско-социјалне компоненте Развојног програма РС за период од јула 2008. до јуна ове године.


Посланик Српске радикалне странке Миланко Михајлица рекао је да је Влада и данас показала "бахат однос" према посланицима парламента Српске, будући да министар финансија Александар Џомбић не присуствује наставку засједања.

Михајлица је подсјетио да је начелник општине Приједор и предсједник Демократског народног савеза Марко Павић прије два дана изјавио да министар Џомбић "кочи развој" Приједора због пројеката који су за овај град одобрени из Развојног програма, али се не реализују.

"Да је то рекао неко из опозиције, рекло би се опозиција се вјечито жали. А шта сад кад то каже предсједник највећег коалиционог партнера СНСД, а то исто синоћ понови и шеф Клуба ДНС у Народној скупштини", рекао је Михајлица.

Он је поновио тврдње које су јуче износили посланици СДС да се послови и пројекти из Развојног програма углавном додјељују по политичкој и родбинској основи предузећима блиским властима и општинама у којима је на власти СНСД.

Расправа о овој тачки дневног реда почела је јуче послије 14.00 часова, прекидана је у два наврата паузама које је тражио Клуб посланика СДС, а тренутно на дискусију чека десетак пријављених посланика.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog