Politika

Ђерић: Нису остварени циљеви Развојног програма

БАЊА ЛУКА - Посланик ПДП у Народној скупштини Републикe Српске Зоран Ђерић рекао је да ова партија не може подржати Информацију о реализацији пројеката који се финасирају из средстава економско-социјалне компоненте Развојног програма РС за период јули 2008. - јуни 2009. године, јер нису остварени његови циљеви.


Он је навео да је Влада зацртала да се путем реализације Развојног програма од 2007. до 2010. године остваре три циља - раст запослености, јачање и побољшање конкурентности економије РС и њен равномјернији развој.

"Први циљ није испуњен, јер је од почетка године око 20 000 људи више на Бироу за запошљавање", рекао је Ђерић новинарима, додавши да се Влада РС "не може похвалити ни успјешном реализацијом друга два циља".

Према његовим ријечима, у источни дио РС јесте уложено 200 милиона КМ, али је пола тог износа уложено у Чемерно и Сребреницу, а остатак на 25 општина.

"Недопустиво је да је у неразвијене и изразито неразвијене општине Влада РС путем овог пројекта уложила 70 милиона КМ, правдајући то чињеницом да тамо живи мало становника. Ако се наставе оваква улагања, у тим општинама за неколико година нећемо имати становника", сматра Ђерић.

Он је навео да је 2007. године Влада РС из Развојног програма уложила 134 милиона КМ, 2008. је издвојила 238 милиона, а ове године 14 милиона КМ, те да је, према наводима Владе РС, остало још 200 милиона КМ.

Ђерић је додао да у Савјету за развој треба дати једно мјесто Савезу општина и градова, као и представнику опозиције.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog