Politika

Бања Лука: Прикупљање потписа за референдум о уласку у НАТО

БАЊА ЛУКА - Србски народни покрет "Избор је наш" данас је на Тргу Крајине у Бањој Луци прикупљао потписе грађана за иницијативу за референдум о уласку БиХ у НАТО.


У првих 20 минута прикупљено је 250 потписа, а за покретање грађанске иницијативе пред Народном скупштином Републике Српске потребно је прикупити 3 000 потписа.

Припадници овог удружења су извели и перформанс под називом "Бушење Натоа" гдје су грађани пикадо стрелицама бушили балоне са натписом Нато.

Предсједник ове невладине организације Дане Чанковић рекао је новинарима у Бањој Луци да ће прикупљене потписе грађана за иницијативу о референдуму предати Народној скупштини РС до краја мјесеца.

Он је поручио да српски народ мора показати храброст и не дозволити улазак БиХ у Нато.

"Перформансом смо жељели послати поруку да потребно провести јавну расправу о уласку БиХ у Нато и дати српском народу прилику да се о томе изјасне референдумом, јер је то веома важно питање које ће одредити будућност нашег народа", каже Чанковић.

Он је нагласио да је НАТО извршио агресију над српским народом, да га је бомбардовао 1995. и 1999. године, те омогућио проглашење тзв. државе Косово, чиме је отео дио српске земље.

Чанковић каже да је за улазак у НАТО потребан огроман новац и савремено наоружање, те да треба очекивати да ће земље, које то не буду могле пружити, заузврат морати дати своје војнике.

У оквиру акције активисти СНП "Избор је наш" Бањолучанима су данас дијелили мајице са натписом "Србија и Русија са једним ја".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog