Politika

СДС има идеје како да РТРС постане истински сервис грађана

БАЊА ЛУКА - Српска демократска странка затражила је данас разговор са надлежнима за програм РТРС како би им изнијела своје идеје које би омогућиле да јавни сервис буде истински глас грађана.


Позивајући се на петнаестодневну анализу Дневника РТРС у 19.30 часова, СДС тврди да постоји политичка пристрасност у уређивању ове најважније и најутицајније информативне емисије у корист актуелне власти у Републици Српској, а на штету опозиције.

Захтјев за разговор упућен је Управном одбору, Програмском савјету и генералном директору РТРС, као и Регулаторној агенцији за комуникације и ОЕБС.

"Имајући у виду значај РТРС и утицај на формирање јавног мијења и даљи развој демократије у РС сматрамо да ово питање мора бити снажније отворено у јавности, при чему одбијамо сваки покушај да се то протумачи као притисак и мијешање у уређивачку политику јавног сервиса", наводи се у саопштењу СДС.

У тексту се додаје да је вријеме за измјену Закона о РТРС из 2006. године како би се по саставу и по надлежностима оснажила улога Програмског савјета.

"Послове креирања програмских садржаја и заштите интереса јавности у погледу програмских садржаја РТРС у потпуности треба изузети из надлежности Управног одбора и генералног директора, као што је то урађено свуда у региону и свијету", закључује СДС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog