Politika

Додик: Наметнута подјела на источни и западни дио РС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Источном Сарајеву да је прича о источном и западном дијелу Српске наметнута и поручио да постоји само јединствена РС.


"Не постоји источни и западни дио РС. Постоји само једна и јединствена РС, са својом химном, заставом, грбом, са добрим и лошим људима, али РС. Нема дијељења РС, она је јединствена", поручио је Додик који је отворио нову зграду Основне школе "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи.

Према његовим ријечима, РС није дјељива ни по чему, осим у мозговима неких који покушавају да на јефтин начин придобију нечију пажњу.

"Лажу вас они који говоре да се преговара о интегрисању Источног Сарајева са федералним Сарајевом. То нас не интересује. То није наша политика. Политичко-територијално обједињавање у неки дистрикт није на дневном реду наше политике и неће то ни бити" - истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Источно Сарајево је, поред Бање Луке и још неких мјеста, стратешка позиција Владе РС.

"Овај крај се одлично развија и он је сваки пут све бољи и бољи. У Источном Сарајеву су у овом тренутку присутне разне инвестиције у вриједности од 85 милиона КМ. Готово да нема ниједног захтјева на који Влада РС није реаговала" - нагласио је Додик.

Он је поручио да је РС трајна категорија, "а БиХ ако буде, биће".

"Онај ко поштује нас, биће поштован од нас. Ако нас не уважавају, зашто би ми њих уважавали? Нисмо ми против неког облика БиХ, али не може се свако јутро нападати РС" - истакао је Додик.

Премијер РС је нагласио да Српска не може да буде предмет аспирација на њену надлежност и територију.

"РС ни у каквој више причи неће бити у позицији да даје било шта што јој припада, а тражићемо и оно што су нам узели на силу, а што нам припада. Разни високи представници наметали су законе за које нису имали право. Они сада покушавају да криминализују све што радимо" - рекао је Додик.

Он је поново критиковао Суд и Тужилаштво БиХ који су осудили Србе на више од 1 400 година затвора, а Бошњаке на само 40 година затвора.

"Као да се 29 000 Срба у протеклом рату самоубило, или су их убиле неке хуманитарне организације! Гдје је одговорност за то? Ко може да нам забрани да о томе говоримо? Нашој дјеци морамо рећи истину о томе, јер истину гајимо у нашем обичају, традицији, језику и славном имену нашег народа и то може да се очува само ако то преносимо са кољена на кољено" - поручио је Додик.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog