Politika

Мирко Лујић: Лукач је распоређен по закону

СAРAЈЕВО - Директор Aгенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) Мирко Лујић рекао је да је Одлуку о распореду Драгана Лукача на мјесто начелника Одјељења за обезбјеђење личности и објеката (ОБЛ) донио у складу са Законом о Сипи.


Он је потврдио да је одлуку донио у четвртак, 10. септембра послије истека мандата Лукачу на мјесту помоћника директора Сипе.

"Лукач је на позицију на којој је био до сриједе дошао из те јединице у коју је сад враћен. Логично је да буде враћен на позицију начелника ОБЛ, јер је он и креирао то одјељење и водио га на почетку", рекао је Лујић.

Он је истакао да нису тачне тврдње Лукача да ОБЛ више није у саставу Сипе.

"Прелазне одредбе Закона о Сипи кажу да ће ОБЛ наставити да функционише у Сипи док га не преузме Дирекција за координацију полицијских тијела, а најкасније 90 дана од почетка функционисања те нове дирекције", објаснио је Лујић.

Прелазне одредбе закона, истакао је Лујић, управо су предвидјеле овакву ситуацију да ОБЛ остаје интегрални дио Сипе док га не преузме друга институција.

Он је рекао да је на мјесто свог помоћника именовао досадашњег начелника ОБЛ, Aнђелка Хргића, а да је Мирзу Лишиновића задржао на досадашњој позицији другог помоћника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog