Društvo

Почиње Гастро фест Бардача - Србац 2009

СРБАЦ - У Спортско-рекреативном центру Бардача у општини Србац данас ће бити одржана Пета међународна туристичко-привредна манифестација "Гастро фест Бардача - Србац 2009", на којој ће се више од 40 екипа такмичити у спремању рибљег паприкаша и специјалитета од пилетине.


"За најбоље екипе предвиђене су награде и признања. Уколико нас вријеме послужи очекујемо више хиљада посјетилаца, за које смо припремили културно-забавни програм и дегустацију јела традиционалне народне кухиње овог краја", рекла је директорица Туристичке организације Србац Данка Којић.

Којићева је додала да је ове године, због штедње, из програма избачено такмичење спортских риболоваца у улову рибе удицом на пловак.

Она је навела да ће за данашње такмичење свим екипама бити обезбијеђен простор за спремање специјалитета, огревно дрво, риба или пилетина у једнаким количинама.

"За ову врсту такмичења опредијелили смо се јер је општина Србац препознатљива по производњи око 100 вагона рибе у 11 бордачких језера и око 10 милиона товних пилића у више од 200 перадарских фарми", рекла је Којићева.

Отварање манифестације планирано је за 12.00 часова, а проглашење побједника и затварање око 17.00 часова.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Србац, уз финансијску подршку општине Србац и медијско покровитељство Радио-телевизије Републике Српске и Радио Српца.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog