Društvo

Аеромитинг на Батајници: 100 учесника

БЕОГРАД - На војном Аеродрому "Батајница" код Београда данас ће бити одржан међународни аеромитинг на коме ће учествовати представници ваздухопловстава 15 земаља.


Летачки програм и отварање самог аеромитинга када ће посјетиоци моћи да виде могућности војних авиона биће у 11.00 часова, када ће се окупљенима обратити и министар одбране Србије Драган Шутановац.

Очекује се атрактиван програм у коме ће, уз најпознатије типове војних авиона - амерички "Ф-16" и руски "Миг - 29", француско - њемачки "алфа џет" и шведски "грипен", посјетиоци моћи да виде и разне врсте хеликоптера.

Очекује се више од 100 учесника из Велике Британије, Њемачке, Чешке, Данске, Грчке, Шпаније, САД, Мађарске, Словеније, Италије, Аустрије, Француске, Румуније и Турске.

Из флоте Војске Србије посјетиоци ће моћи да виде "мигове" 21 и 29, "орлове" и "супергалебе", као и хеликоптере "газела СА -34", као и Ласту-95 - први авион домаће конструкције направљен након распада СФРЈ.

Публици ће се представити и домаћа акро-група "Старс", коју чине српски активни ваздухопловни официри, који наступају на аеромитинзима широм свијета.

Аеромитинг, који организатор Министарство одбране Србије најављује као највећу летачку смотру до сада одржану у Србији, пратиће око 250 акредитованих новинара и фоторепортера из земље и иностранства.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog