Politika

Снежана Маловић: Министарска конференција 28. септембра у Београду

БЕОГРАД - Министарска конференција о борби против организованог криминала на западном Балкану биће одржана. септембра у Београду, најавила је министар правде Србије.


Маловићева је рекла да скуп, на који су позвани министри правде и полиције из региона, али и водећих земаља Европске уније, треба да допринесе брзом укидању виза и европским интеграцијама.

"Очекујем да Србија потпише значајне споразуме о сарадњи у борби против криминала, који ће омогућити бољу сарадњу правосудних органа и полиције с колегама из окружења и европским институцијама", рекла је Маловићева.

Она је нагласила да је посебно значајан долазак потпредсједника Европске комисије задуженог за правосуђе и унутрашње послове Жака Бароа, који је, како је рекла, предложио да Србији буду укинуте визе до краја године.

Подсјетивши да су званичници ЕУ још у мају у Бриселу констатовали да је Влада Србије испунила све услове за укидање виза, Маловићева је оцијенила да ће овај скуп помоћи да Србији до краја године буду укинуте визе.

Према писању листа, очекује се да ће овом значајном политичком скупу, између осталих, присуствовати предсједник Србије Борис Тадић, министри унутрашњих послова и правде Италије, државни секретар Њемачке, министри из Мађарске, Македоније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Скупу ће присуствовати и представници Савјета Европе, ОЕБС, Еуропола, Интерпола, СЕЦИ центра и Еуројуста, а домаћини ће бити министар правде Снежана Маловић и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog