Društvo

Велика бајрамска софра у Београду

Први пут у новијој историји у центру Београда биће организована велика бајрамска софра поводом рамазанског Бајрама, изјавила је данас директор Културно-добротворног друштва "Гајрет", Лејла Аломеровић.


"Велику бајрамску софру организује `Гајрет` другог дана Бајрама, у понедјељак, 21. септембра, испред Бајракли џамије у Београду, односно у дијелу Господар Јевремове улице између улица Краља Петра и Цара Уроша", рекла је Аломеровићева.

Почетак је заказан за 13.00 часова, послије послијеподневне молитве.

У том дијелу улице саобраћај ће бити заустављен, а на софри ће бити постављена традиционална јела - храна по халал стандардима.

У том дијелу улице саобраћај ће бити заустављен, а на софри ће бити постављена традиционална јела - храна по халал стандардима

На великој бајрамској софри биће присутан и муфтија Мухамед Јусуфспахић.

"У традицији муслимана је да се први дан Бајрама обиљежава у породици, а другог дана са пријатељима, зато су на велику бајрамску софру позване комшије, цијели град и сви људи добре воље", рекла је Аломеровићева.

Први дан Бајрама, 20. септембра, у Бајракли џамији биће обиљежен традиционално, празничном молитвом у 7.00 часова ујутро.

Рамазански Бајрам је исламски празник који се обиљежава за крај мјесеца рамазана, а пост који се проводи у овом мјесецу једна је од пет основних дужности сваког муслимана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog