Politika

Церићев замјеник: Бошњачки политичари мисле само на плате

БАЊА ЛУКА - Замјеник поглавара Исламске заједнице у БиХ Исмет Спахић није задовољан положајем муслимана у БиХ, а ни политичком ситуацијом, оцјенивши да, како је рекао, све пропада захваљујући бошњачким политичарима који само брину колике ће им бити плате и када ће им бити исплаћене.


"До краја сам разочаран у те људе. Али и народ је крив јер их је изабрао. Нису сами дошли... Страх ме је предстојећих избора. Бојим се да људи једноставно не бојкотују слиједеће изборе. Не виде сврху тога", рекао је Спахић.

Према његовом мишљењу, политичари не бирају средство да дођу до циља.

"Неће ићи само преко Исламске заједнице, него и цркве. А кад дође до циља нико им више није битан. Поготово не људи који су им били средство до циља. Покушали смо се одбранити од тога током претходних избора саопштењем, у којем смо навели да ниједну странку не форсирамо, нити подржавамо", рекао је Спахић и додао да ће се тако понашати и на следећим изборима.

Он сматра да муслимани у БиХ треба да гледају своја посла и да не брину шта ће им неко са стране рећи и замјерити.

Спахић је за "Независне новине" рекао да је тешко ријешити проблеме у БиХ који су и даље присутни због различите конфесионалне, националне и сваке друге опредјељености.

"Тешко ове проблеме можемо ријешити, али бих сваком човјеку поручио да покуша, ако помаже, да помогне другог човјека. Да не гледа ко је, шта је и одакле је. А Бошњацима посебно поручујем да буду јединствени, да не бисмо имали њих тројицу и пет партија, што је данас основа за наше понашање", истакао је Спахић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog