Politika

Предсједник Србије отпутовао на скупштину УН

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић отпутовао је данас у САД, гдје ће до 26. септембра предводити делегацију Србије на засједању Генералне скупштине УН.


Тадић ће 23. септембра присуствовати пријему који ће у Њујорку организовати предсједник САД Барак Обама, а 25. септембра ће се обратити учесницима 64. засједања Генералне скупштине УН, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

У оквиру засједања Генералне скупштине Тадић ће имати и низ билатералних састанака.

Генерална скупштина УН, чије ће засједање окупити лидере 192 државе, почела је 15. септембра, а главна дебата ће трајати од 23. до 30. септембра.

Србију, према процјени представника Владе, на овом засједању очекује "велики дипломатски окршај" са Приштином, јер су привремене власти у покрајини знатно појачале темпо лобирања за своју нелегално проглашену независност.

Током прошлогодишњег засједања Генералне скупштине УН, Србија је извојевала велики дипломатски успјех, јер је прихваћена њена иницијатива да се Међународни суд правде изјасни о легалности једнострано проглашене независности Косова и Метохије.

Прије одласка у Њујорк, Тадић ће се сутра у Кливленду сусрести са члановима српске дијаспоре у САД, као и са представницима Националне гарде Охаја са којом сарађује Војска Србије.

Тадић ће у Кливленду разговарати са сенатором Џорџом Војновићем и гувернером државе Охајо Тедом Стриклендом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog