Politika

Додик: Ако је Дејтон лудачка кошуља, БиХ је лудачка земља

Премијер Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да би проглашавање краја Дејтона значило и проглашавање краја БиХ.


"Овдје су многи покушавали да праве разне фазе Дејтона. Једна од њих је била `Крај Дејтона, почетак Брисела`. Нема краја Дејтона. Јер, ко прогласи крај Дејтона прогласио је и крај БиХ", рекао је Додик.

Он је истакао да реформе могу да буду успјешне само ако су резултат сазријевања унутрашњих потреба и договора и да би БиХ данас била стабилна да је грађена на принципима Дејтона, према којима је сложена државна заједница састављена од РС и Федерације БиХ.

"Немогућа је и октроисана БиХ. Бошњаци који су у међувремену схватили да преко Дејтона неће доћи до онакве БиХ какву су жељели - централизоване државе бошњачког народа - сада говоре да је он лудачка кошуља. Ако је то тачно, онда је БиХ лудачка земља", каже Додик.

Он је истакао да позиција РС која подразумијева одбрану слова Дејтонског споразума неће бити промијењена.

"Моја порука је јасна: мој став се неће мијењати, ма шта покушавали да ми ураде, рачунајући и пријетње кривичним прогоном. Нисам ја по томе изузетак. Идентичну судбину доживио је сваки значајнији политичар из РС"

"Моја порука је јасна: мој став се неће мијењати, ма шта покушавали да ми ураде, рачунајући и пријетње кривичним прогоном. Нисам ја по томе изузетак. Идентичну судбину доживио је сваки значајнији политичар из РС", навео је Додик.

Премијер Српске је коментаришући критике поводом његове изјаве о Маркалама и тузланској Капији рекао да страни институт треба да изврши супервјештачење тих случајева и да је он спреман да се извини уколико се потврди да није у праву када је рекао да постоје налази другачији од судских верзија по којима су за те злочине криви Срби.

"Ја сам јасно рекао да постоје и налази који су другачији од судских верзија по којима су за те злочине криви Срби. Пратећи процес генералу Ђукићу за `тузланску Капију` видио сам да постоје елементи за оно што сам казао", поручио је Додик.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog